Tanssiterapia.fi Päivi Pylvänäinen - Psykologipalveluja tanssiterapian keinoin

Tanssi-liiketerapian laaja tutkimus valmistunut - auttaa hyvin masennuksesta kuntoutumisessa

Monta vuotta meni tämän tutkimushankkeen parissa toimiessa. Nyt ehdin tuoda tännekin tiedon, että Kela-rahoitteisen monipaikkatutkimuksemme tulokset osoittivat, että ryhmämuotoiseen, 20x75 min tanssi-liiketerapian lyhytterapiajaksoon osallistuneet tutkimushenkilöt hyötyivät terapiajaksosta. Mieliala kohentui, ja myös työ- ja opiskelukyky.

Tutkimustuloksistamme jokaiselle ihmiselle tärkeä tieto on tämä, että tutkimushenkilöidemme kehomuistoissa tuli ilmi se, että masentuneiden ihmisten elämänkokemuksissa oli todella usein kokemuksia perheväkivallasta, lähisuhdeväkivallasta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai seksuaaliväkivallasta. Tämä tieto kannustaa entistä enemmän ponnistelemaan sitä kohti, että kehon rajoja kunnioitetaan. Mielenterveyttä suojaa se, että kukin yksilönä, ja ihmiset yhteisöinä, sitoutuvat siihen pyrkimykseen, että sekä omaa että toisen kehoa kohdellaan rajoja kunnioittaen ja turvallisesti.

Tanssi-liiketerapia vähensi masennusoireita